Mijn Werkwijze

Als een dierbare overlijdt komt u terecht in een achtbaan van emoties. Er moet ontzettend veel geregeld worden. Op een gegeven moment komt de vraag wie er gaat spreken tijdens de uitvaart. Veel mensen vinden dit lastig. U kan er dan voor kiezen om gebruik te maken van een uitvaartspreker.

Als uitvaartspreker ga ik met u in gesprek om alle mooie anekdotes en de zo herkenbare eigenschappen van de overledene te kunnen vastleggen. Met deze informatie schrijf ik een In Memoriam waarin deze herinneringen op een respectvolle en stijlvolle manier worden samengevat. Vervolgens heb ik opnieuw contact met u om het In Memoriam te bespreken en daar waar nodig aan te passen.

Voor speciale wensen als het voordragen van een gedicht of het uitvoeren van een ritueel geef ik u alle ruimte. Ik denk met u mee hoe we deze wensen kunnen integreren in het afscheid.

U kunt er voor kiezen om tijdens het afscheid zelf het In Memoriam voor te dragen of om dit door mij te laten doen.

Gesprek bij leven

Niet iedereen staat stil bij het feit dat we niet het eeuwige leven hebben en de meeste mensen nemen niet de tijd om na te denken over hun afscheid. Wanneer u leeft in de wetenschap dat u binnenkort afscheid moet nemen, kan ik u helpen met het schrijven van uw eigen levensverhaal. Wat wilt u nog zeggen en welke verhalen en herinneringen wilt u doorgeven. Ik ga met u in gesprek en samen maken we een tastbare herinnering voor uw dierbaren.

Wanneer het zover is kan ik het In Memoriam uitspreken tijdens het afscheid.

Heeft u een vraag?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
naar boven